woensdag 20 september 2017

Artisjokbodems met Burrata of Buffelmozzarella


Ingrediënten voorgerecht voor 4 pers.
4 artisjokken
200 gr burrata of mozzarella
6 ansjovisfilets op olie
1 el pijnboompitten, geroosterd
3 takjes munt, blaadjes in stukken
Dressing:
1 citroen, het sap
1/2 el witte balsamicoazijn
paar draadjes saffraan
drupje honing
5 el koudgeperste olijfolie plus extra

Bereiding:

  1. Begin met de dressing. Doe de citroensap met de azijn en de saffraan in een klein sauspannetje en verwarm voorzichtig tot het begint te dampen. De saffraan zal kleur en smaak afgeven. Haal van het vuur en laat 20 minuten trekken. Klop de honing en olie erdoor en breng op smaak met met peper en zout.
  2. Verwijder de harde bladeren aan de onderkant van de artisjokken en snij de steel eraf. Kook ze afhankelijk van de grootte en versheid in 15-30 minuten gaar. Controleer tussentijds door zachtjesaan een blad in het midden van de artisjokken te trekken. Laat het gemakkelijk los, dan is hij gaar. Laat de artisjokken op hun kop uitlekken, trek alle bladeren eraf, verwijder het hooi en snij de bodem indien nodig een beetje bij.
  3. Laat de kaas even uitlekken, leg hem dan op op een bord met daarnaast de artisjokbodem. Maal verse peper over de artisjokken, bestrooi met ansjovis, kappers, pijnboompitten en munt en druppel de dressing erover. 
  4. Geef extra olie erbij voor de kaas, serveer direct.
Recept uit Elle Eten.







Geen opmerkingen: