Yvette van Boven publiceerde dit recept en het recept van de paprikapuree - massa do pimentâo - in de Delicious. Ik maakte het met feta in plaats van de aanbevolen ricotta. Feta was inderdaad te zout voor dit gerecht, dus neem liever ricotta.
Ingrediënten voor 4 personen:
3 el massa de pimentâo uit potje of zelfgemaakt
1 rode ui, in ringen
500 gr tomaten, in parten
1 el kappertjes
5 el olijfolie
2 tenen knoflook, in plakjes
250 gr ricotta, uitgelekt
rasp van 1/2 citroen
1 gele of rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt. Of met zaadjes als je van pittig houdt.
1 el oreganoblaadjes
handvol basilicumblaadjes
Verwarm de oven voor op 200C.
- Meng de helft van de massa de pimentâo met de uiringen, tomaatparten en kappertjes in een ovenschaal. Besprenkel met de helft van de olijfolie en alle knoflook en verdeel alle groenten gelijkmatig over de bodem. Maak een beetje ruimte in het midden en leg er de ricotta in. Smeer de rest van de massa de pimentâo voorzichtig uit over de ricotta.
- Bestrooi met citroenrasp en de gehakte peper. Schenk de rest van de olijfolie over de schaal en bestrooi met oregano, zout en peper.
- Bak 30 min. of tot de tomaten lekker zoet zijn en de kaas bruine puntjes krijgt.
- Bestrooi met de basilicumblaadjes.
Eet met frisse groene, wilde slablaadjes en krokant brood als voorafje, bij de borrel of bij de bbq.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten