Dit recept uit de Engelse Delicious is bedoeld als bijgerecht voor een 'Roast'. Misschien is het een ideetje voor de kerst. Voor doordeweek zou je ze kunnen combineren met gebakken bloedworst, ook very British.
Ingrediënten:
50 gr boter
1 kleine rode ui, dun gesneden
900 gr schoongemaakte spruitjes
125 ml hete groentebouillon
blaadjes van een paar takjes tijm.
Bereiding:
Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak zachtjes 1 minuut. Draai het vuur hoger en voeg de spruitjes en de bouillon toe. Doe het deksel op de pan en laat de spruitjes in 8-10 minuten gaar worden.
Giet ze af, roer er de rest van de boter en de tijm door en serveer.
Lekker hoor, echt waar. Alle spruitjes gingen schoon op.
Andere recepten kerstrecepten met spruitjes:
Spruitjes voor de kerst met kastanjes en granaatappelpitjes
Basiscursus spruiten koken uit 'A Simply Delicious Christmas' - van tevoren klaar te maken
Spruitjes van Ottolenghi heel lekker met sjalotjes en natuurlijk de granaatappelpitjes
En nog 10 andere spruitjesrecepten op dit blok.
Andere recepten kerstrecepten met spruitjes:
Spruitjes voor de kerst met kastanjes en granaatappelpitjes
Basiscursus spruiten koken uit 'A Simply Delicious Christmas' - van tevoren klaar te maken
Spruitjes van Ottolenghi heel lekker met sjalotjes en natuurlijk de granaatappelpitjes
En nog 10 andere spruitjesrecepten op dit blok.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten