zaterdag 2 december 2017

Krokante bonen met boerenkool en tomaatjes





Ingrediënten voor 4 personen:
2 blikken à 400 gr boterbonen/limabonen/reuzebonen
2 el extra extra vergine olijfolie
400 gr kleine trostomaten of kerstomaatjes
200 gr boerenkool, gerist, de bladeren kleiner gescheurd 
50 gr walnoten, licht gerooterd
2 tenen knoflook, fijngesneden
nootmuskaat
de schil en het sap van een citroen
zout
Eventueel geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Leg de bonen in een enkele laag. Roer de bonen om zodat ze met olie bedekt zijn, laat ze aan een kant bakken tot ze een beetje bruin zijn - 3 à 4 minuten -  en daarna de andere kant . De bonen moeten goudgeel zijn en een beetje krokant.
  2. Leg de tomaten erbij en bak ze een paar minuten mee, tot de velletjes beginnen te knappen.
  3. Voeg nog wat olie toe. Als de olie heet is voeg je de boerenkool toe en een snuf zout, bak een paar minuten, steeds voorzichtig omdraaiend tot de kool zacht is en de randen krokant.
  4. Roer er de walnoten en de knoflook door, wacht 10 seconden en roer er de nootmuskaat door. Wacht nog 10 seconden en roer er de geraspte citroenschil en citroensap door.
  5. Strooi er aan tafel nog eventueel Parmezaanse kaas door.


Was best lekker en weer een dag zonder vlees.

Ik heb de boerenkool eerst even snel geroerbakt, want ik was er niet zeker van of ze met een paar minuten al lekker zou zijn.

Recept Anna Jones's easy one-pot suppers  (The Guardian)

Geen opmerkingen: