zondag 25 maart 2018

Lofsalade met Ricotta en Prosciutto van The River Cafe




Ingrediënten:
250 g witlof of roodlof
250 g jonge spinazie
1 citroen
200 g ricotta
8 plakjes prosciutto
olijfolie

Bereiding:

  1. Maak de bladeren van het struikje lof los. Verwijder de steeltjes van de spinazie, was en droog de blaadjes. Pers de citroen uit.
  2. Roer in een kom de ricotta los met een vork. Doe er de helft van het citroensap bij met 3 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak.
  3. Doe de helft van de spinaziebladeren in een kom en meng er de citroendressing door. Schep de resterende spinazie- en loofbladeren luchtig door de ricottasaus, doe ze bij de andere bladeren en meng alles voorzichtig.
  4. Verdeel voor het serveren de witlofsalade over borden en leg de plakjes prosciutto erop.
Van een restje deze ricotta en spinazie kroketjes gemaakt. 





Geen opmerkingen: