Ingrediënten:
15 g porcini gedroogd eekhoorntjesbrood
250 g preien
2 tenen knoflook
400 g kastanjechampignons
60 g ongezouten boter
2 groentebouillontabletten
150 ml kookzuivel/kookroom
1200 ml water (heet)
200 g gemengde paddenstoelen
2 el truffelolie
Bereiding:
- Doe de gedroogde paddenstoelen in een kom. Giet er zo veel kokend water over tot ze net onder staan.
- Was de prei en snijd in dunne ringen. Snijd de knoflook fijn. Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten.
- Verhit 2/3 boter in een pan met dikke bodem en bak de kastanjechampignons met peper 6 min. op middelhoog vuur. Voeg de prei en helft van de knoflook toe en bak 5 min. mee. Laat de gewelde paddenstoelen uitlekken (vang het vocht op) en snijd fijn. Voeg samen met het opgevangen vocht, de bouillontabletten, kookzuivel en het hete water toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken.
- Veeg ondertussen de gemengde paddenstoelen schoon met keukenpapier en halveer de grote. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de rest van de knoflook, peper en eventueel zout 6 min. op middelhoog vuur.
- Neem de pan soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Verdeel over diepe kommen en verdeel de gebakken paddenstoelen erover. Besprenkel met de truffelolie en serveer met het brood.
Tip:
Je kunt dit gerecht ook als voorgerecht serveren. Deze hoeveelheid is dan voldoende voor acht personen.
Tip:
Je kunt de soep en gebakken paddenstoelen 1 dag van tevoren maken. Verwarm beide op laag vuur apart van elkaar op.
Was lekker. Recept van AH
Geen opmerkingen:
Een reactie posten