zaterdag 21 april 2018

Cabbage with hot boiled dressing; Koolsalade uit het Land van de Jazz




Koolsalade met warme dressing, ook heel lekker bij de barbecue en het is een fluitje van een cent om te maken. Het is een van de klassiekers uit mijn repertoire; het recept heb ik ooit geknipt uit de Tip, de voorganger van Delicious. Uit het land van de Jazz staat er boven.

Ingrediënten:
2 uien 
500 gram gesneden kool
1,5 dl olie
5 el azijn
100 gram suiker
1 tl zout
1 tl selderijzout
1 el mosterd
1/2 tl witte peper

Voorbereiden:
Uien snipperen. In slaschaal kool en ui door elkaar mengen. In pannetje doen: olie, azijn suiker, zout, selderzout, mosterd en peper.
Bereiden:
Al roerende met garde dressing aan de kook brengen. Blijven roeren tot een gebonden saus. Over kool-uimengsel schenken. Direct opdienen (alhoewel een restje ook lekker is).



Geen opmerkingen: