zaterdag 28 juli 2018

Frisse Chilisaus van Nigella Lawson met Paprika’s uit een pot



Dit gaat een favoriete saus van mij worden, pittig en fris zonder suiker en lekker bij garnalen, koude kip. met chips, overal bij. En het is niet veel werk.

Ingrediënten voor 450 ml:
1 pot van 290 gram geroosterde paprika's
3 rode pepers of naar smaak
1 kleine knoflookteen, gepeld
de schil van een limoen plus een eetlepel sap
80 gram koriander
zeezout
125 ml arachideolie of een andere neutrale olie.

Bereiding:

  1. Laat de paprika's uitlekken en doe ze in een keukenmachine of in een kom.
  2. Haal de steeltjes van de rode pepers en verwijder de zaadjes, of laat ze zitten als je van heel heet houdt.
  3. Doe er de knoflookteen bij, de limoenzest en het limoensap bij. Snij de stelen van de koriander en doe deze er ook bij. Maal fijn met de keukenmachine/blender of staafmixer tot een pasta.
  4. Voeg de verse korianderblaadjes erbij met het zout en mix verder, giet er dan langzaam de olie bij terwijl de mixer loopt, of giet de olie in de kom en mix weer met de staafmixer. Het wordt een vloeibaarder saus dan een salsa.


De saus lijft 1 week goed in een afgesloten pot in de koelkast.

Een ander makkelijk en lekker recept van Nigella is een salsa met tomaten uit blik.








Geen opmerkingen: