maandag 20 augustus 2018

Simpele Salsa van Nigella Lawson met Tomaten uit blik






Een lekkere frisse en pittige salsa, zonder suiker en makkelijk te maken. Op dit blog staat al een makkelijke chilisaus met paprika's uit en pot en nu dus een salsa met tomaten uit blik. Ik eet ze niet alleen met nachos maar ook bij groente 'fritters' bijvoorbeeld.

Nigella zegt:
" Wat mij betreft kun je nooit fout gaan met een simpele, pittige salsa en een kom vol tortillachips. Toegegeven, dit is aan de vurige kant - degenen die wat minder warmte willen, moeten de zaadjes uit pepers halen - maar dat is voor mij het hele punt.
Ik vind het belangrijk om de salsa met respect te behandelen en alleen de juiste maïstortillachips/ te serveren. Als je blauwe maïspulpjes kunt krijgen, zou ik daarvoor gaan; anders gewoon, ongezouten, gele maïschips en geen grappige smaken, alsjeblieft."

Ingrediënten voor 8 personen
genoeg om met tortilla chips te knabbelen bij een drankje:
1 - 2  eetlepels gewone olijfolie
1 kleine rode ui (geschild en fijngehakt)
2 dikke teentjes knoflook (geschild en fijn geraspt of fijngehakt)
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel zeezoutvlokken
3 verse jalapeñopeper (fijngehakt met zaadjes)
2 blikjes van 400 gram gehakte tomaten van goede kwaliteit (bijv. van Mutti)

Bereiding:
  1. Verwarm 1 eetlepel olie in een middelgrote, zware steelpan op een middelhoog vuur en bak de fijngehakte rode ui, af en toe roerend, tot het zacht is maar niet gekleurd in ongeveer 5 minuten, indien nodig meer olie toevoegen - dit is eerder afhankelijk van de diameter van uw pan. Voeg de knoflook toe aan de pan en roer goed door voordat je de komijn, zout en jalapenos toevoegt.
  2. Laat nog een minuutje z'n gang gaan, roer met het vuur een beetje hoger, zorg ervoor dat het niet aan de pan plakt, doe er  de ingeblikte tomaten erbij, roer goed, en als het begint te bubbelen draai je het vuur iets lager en laat je het ongeveer 15 minuten sudderen. Je wilt dat de saus dikker wordt en rijker wordt.
  3. Controleer op kruiden en giet het in een kom om af te koelen voordat je het serveert met de tortillachips naar keuze.
(De tortillas van Lidl zijn van maismeel).

Je kunt de salsa 3 dagen in de koelkast bewaren of invriezen.

Uit:


PS: voor degenen die het te pittig vinden: gewoon een schaaltje tortillachips met geraspte kaas erover even in de magnetron tot de kaas gesmolten is ook lekker.

Nachos/tortillas met gesmolten kaas uit de magnetron

Nachos/tortillas met kaas, olijven, bosui en tomaat uit de magnetron



Geen opmerkingen: