Dit Oma recept stond in een Allerhande uit 2009 in de reeks familierecepten.
Ingrediënten:
2 middelgrote eieren
1 Granny Smith appel (of een andere friszure appel)
3 stuks Hollandse Nieuwe (haringen)
1 sjalot
2 zure augurken
1 bakje verse dille
1 tl mierikswortel uit een potje
1 tl mierikswortel uit een potje
Roggebrood voor erbij
Bereiding:
- Kook de eieren in 8 min. hard, laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd de eieren in plakken. Snijd de ongeschilde appel in vier parten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakjes. Snijd de haring in piepkleine blokjes. Snipper de sjalot. Snijd de augurken fijn. Schep de haring om met de sjalot, de augurk, de dille en de mierikswortel. Breng op smaak met peper
- Verdeel de plakjes appel over een schaal en schep de haringsalade erover. Leg de plakken ei erop en garneer met de rest van de dille en peper naar smaak.
Het smaakte prima.
6 opmerkingen:
Ik ben ook op zoek naar oud Hollandse recepten. Uit een oude Allerhande heb ik wat recepten gescheurd en al klaargemaakt zoals bijvoorbeeld Kamper steur, hete bliksem, blote billetjes in het gras. Wat een mooie fantasierijke namen ! Wie weet er nog meer ?
Bij blote billetjes in het gras denk ik altijd aan Dejeuner sur l’herbe van Manet.
Zebra’s ? Roggebrood met kaascrème.
Die heb ik al gemaakt : https://theblogdeclementine.blogspot.com/2014/05/kaasdominos-pain-de-seigle-au-fromage.html
Nonnenvotten dan? Vot is Limburgs voor kont.
Ja, zo blijf ik aan de gang. Voorlopig is mijn hjollandse keuken to do lijst al lang genoeg.
Een reactie posten