vrijdag 4 januari 2019

Gebakken Kaastosti van Bloemkoolrijst




Bloemkoolrijst schijnt toch wel aardig populair te zijn, ik zag het zelfs bij Lidl. Dit is een Amerikaans recept, dus in cups. Een cup is zo groot als een cappuccinokopje, 240 ml. We beginnen het jaar koolhydraatarm en Pioppiproof.

 Ingrediënten:
4 cups bloemkoolrijst
2 eieren, licht geklopt
1/2 cup geraspte Parmezaanse kaas
1/2 tl oregano
1,5 cup geraspte (Cheddar)kaas


Bereiding:
  1. Meng in een middelgrote kom de bloemkoolrijst, eieren, Parmezaanse kaas en oregano, roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
  2. Verwarm wat olie in een ​​grote anti-aanbak koekenpan op middelhoog vuur. Schep het bloemkoolmengsel aan één zijde van de pan en vorm er een koekje van. Herhaal dit aan de andere kant van de pan. (Dit zijn je "brood" -schijfjes.) Druk beide stukken met een spatel tegen de bodem en bak ze tot ze goudbruin zijn, ongeveer 5 minuten. Draai ze om en bak tot de andere kanten goudbruin zijn, ongeveer nog 3 minuten.
  3. Leg op de ene plak bloemkool de kaas en leg de andere plak bloemkool er bovenop. Bak tot de kaas gesmolten is, ongeveer 2 minuten meer per kant. Herhaal met de rest van de ingrediënten.
Zie de video in Delish




Geen opmerkingen: