Ingrediënten:
6 gedroogde Chinese paddestoelen
15 g wolkenoren
1,5 ltr kippenbouillon
1 el Chinese rijstwijn
2 el rijstwijnazijn
2 tl chilisaus
1 el donkere Chinese sojasaus
1 knoflookteentje, fijngeraspt
2 tl verse gemberwortel, fijngeraspt
1 wortel, in smalle reepjes gesneden
175 gr bamboescheuten, in smalle reepjes
225 gr stevige tahoe
eventueel bindpapje van 2 el maizena + 3 el water
Garnering:
4 lente-uitjes, diagonaal gesneden
- Week de paddenstoelen in kokend water, knip de steeltjes weg en snijd de hoeden in smalle repen.
- Verhit de bouillon in een grote pan. Doe rest van de ingrediënten behalve de tahoe erbij. Breng het mengsel aan de kook.
- Snijd intussen de tahoe in smalle reepjes en roer deze door de soep en warm ze mee. Op smaak maken met azijn of suiker.
- Garneer met de lente-uitjes.
1 opmerking:
Is dat nou lekker die tahoe in de soep?
Een reactie posten