2 eetlepels pijnboompitten
2 kalfsoesters, op kamertemperatuur
25 g boter
2 eetlepels olijfolie
1 el fijngesneden verse salie
3 teentjes knoflook, in plakjes
1 eetlepel balsamicoazijn
150 g Marsala
Bereiden:
- In pan ruim water met wat zout voor de pasta aan de kook brengen.
- In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren.
- Kalfsoesters inwrijven met peper. In diepe koekenpan boter en olie verhitten en kalfsoesters in 5 min. rondom bruin en vanbinnen rosé bakken. Vlees op bord leggen, bestrooien met zout en onder aluminiumfolie warmhouden.
- Salie en knoflook door bakvet roeren en 1-2 min. zachtjes bakken. Balsamicoazijn erdoor roeren en snel laten verdampen. Marsala toevoegen en op hoog vuur iets laten inkoken, tot lichtgebonden jus.
- Pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Voorzichtig afgieten en door saliejus scheppen. Pasta over twee borden verdelen en bestrooien met pijnboompitten. Kalfsoesters ernaast leggen.
Recept van AH. Lekker, een beetje zoet-zuur.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten