zondag 20 maart 2011

Schapenkaas in olijfolie


Ingrediënten kleine potje:
Schapenkaas met rozemarijn en tijm
Olijfolie
Ingrediënten grote pot:
Schapenkaas met rozemarijn en tijm
Olijfolie
Knoflook
Pepertjes
Zwarte ontpitte olijven


Gedurende de Spaanse week bij Lidl was dit schapenkaasje verkrijgbaar.
Het kleine potje:
Kaas in kleine stukjes snijden en daarna het potje opvullen met olijfolie. De stukjes kaas moet onder de olie staan.
Het grote potje:
  1. Pel de bol knoflook. Breng in een steelpan de azijn en 150 ml water aan de kook. Voeg 1 tl zout toe en doe de knoflooktenen erbij. Laat 3 min. koken. Neem de tenen knoflook uit het vocht en laat ze afkoelen.
  2. Laat de olijven uitlekken. Snijd de kaas in blokjes van ca. 1 cm. Prik de rode pepers in met het puntje van een mes en doe ze samen met de kaas, de olijven, de tijm en de tenen knoflook in de goed schoongemaakte weckpot.
  3. Schenk er zoveel olijfolie bij tot alles onder staat. Laat minimaal 3 dagen op een koele, donkere plaats marineren.
Hoe langer de pot staat des te lekkerder. Ik lees verhalen over meer dan een jaar laten staan. De olie kan bijvoorbeeld gebruikt worden over een stevige slasoort of een pizza.

Geen opmerkingen: