Ingrediënten:
1 zak spinazie
1 sjalot, gesnipperd
1 zak spinazie
1 sjalot, gesnipperd
2 tenen knoflook, klein gesneden
half rood pepertje, in ringen (of gedroogde rode peper);
1 doosje shiitakes of champignons, in plakjes gesneden
160 gr Le Puy-linzen (niet voor low-carb beginfase)
1 doosje shiitakes of champignons, in plakjes gesneden
160 gr Le Puy-linzen (niet voor low-carb beginfase)
scheutje olie;
scheutje lichte sojasaus;
peper & zout naar smaak
scheutje lichte sojasaus;
peper & zout naar smaak
Bereiding:
1) Kook de linzen in een kwartier beetgaar. Afgieten, uit laten lekken.
2) Verhit in de wok wat olie en fruit de sjalot glazig.
3) Doe de shiitakes erbij en roerbak even. Eventueel een scheutje water.
4) Doe de knoflook en rode peper erbij, schep om.
5) En uiteindelijk de spinazie. Wok en schep (dus) om tot de spinazie geslonken is.
6) Scheutje sojasaus erdoor roeren en opdienen.
Gegeten met gegrilde eendenborst, ingewreven met gemberpoeder.
Bron: Smaakvrienden
3 opmerkingen:
En waar blijven de linzen ?
Wat doe je met de linzen ? Gaan die erdoor ?
In de inductiefase van Atkins mocht ik die toen nog niet hebben. Nu wel, er zitten veel eiwitten in.
Een reactie posten