Ingrediënten:
4 stronkjes witlof
200 ml zure room
klein bosje bieslook
zeezout
versgemalen peper
1 el kappertjes
500 g kastanjechampignons
olijfolie
1 pakje plakjes gerookte tamme eendenborst
1 blik canard confit
75 g gemengde sla
2 Granny Smith appels
100 g walnoten
Voorbereiding:- Halveer de stronkjes witlof in de lengte en snijd ze in lange smalle repen. Leg de repen witlof circa 3 minuten in koud water. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog.
- Veeg de champignons schoon met keukenpapier en verwijder de steeltjes.
- Snijd de appels en hak de walnoten.
Breng de zure room op smaak met zeezout en peper.
Snijd de bieslook in stukjes van 1 cm en spoel de kappertjes af met koud water. Meng de bieslook en de kappertjes door de zure room en voeg de witlof toe.
Verder:
- Verwarm de geconfijte eendenboutjes
- Verhit wat eendenvet uit hetk in een pan en bak de champignons circa 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de witlof en de gemengde salade over het midden van de borden.
- Leg er plakjes eend en champignons op.
- Strooi de appel en walnoten erover
- Leg de geconfijte eendenbout ernaast.
Voor grote eters kunnen er nog wat aardappeltjes bij gebakken worden. |
Het was weer lekker. Saladerecept van Angélique Schmeinck en verder idee van L'ile aux loisirs in Porte Leucate, Frankrijk
1 opmerking:
Is het gerookte eend? Ziet er lekker uit. Ga ik ook eens maken.
Een reactie posten