Ingrediënten:
Spruitjes
Olijfolie
Gezouten boter
Bereiding:
- Neem een lage, ruime pan.
- Doe daarin een scheutje water, wat goede olijfolie en gezouten boter.
- Laat op middelhoog de spruitjes hierin zachtjes garen. De groenten mogen niet op elkaar liggen, maar naast elkaar. Daarnaast moet de bodem van de pan zichtbaar blijven.
- Zet het vuur nog lager, als de spruitjes te hard zijn nog een paar lepels water toevoegen, en breng ze op smaak met zout en nog een straaltje olijfolie.
- Schep de groenten op een bord en drapeer de saus die in de pan ontstaan is er omheen.
Lekker hoor, moet je doen. Ik heb de hele pan leeggegeten met een paar plakjes gebakken chorizo.
1 opmerking:
Nou ik wil nog even wachten voordat ik de wintergroentes op tafel zet. Het is hier nog zomer en als het even mee zit ga ik één dezer dagen nog naar het strand. Ik stel het altijd zo lang mogelijk om winterse gerechten klaar te maken. Ik heb wel in de winkels de pompoenen zien liggen en de paddestoelen. Ze komen wel aan de beurt, maar voorlopig niet !
Een reactie posten