Het is nog prachtig weer. Misschien wel de laatste kans dit jaar om de barbecue aan te steken. Vandaag maken we pinchos morunos, moorse spiesjes, de tapa uit Andalusïe die ze graag bij een biertje of een glaasje wijn eten. Ik neem aan dat de Moren - berbers en Arabieren - de pinchos Spanje binnenbrachten, die het dan met schapen- of geitenvlees en raz-el-hanout maakten.
Ingrediënten:
500 gram varkenshaas
flinke pluk
safraandraadjes, in 2 eetlepels heet water geweekt
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel venkelzaad
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel
gerookte paprikapoeder (Pimentón de la Vera dulce)
2 knoflooktenen
1 theelepel
gedroogde oregano
1 laurierblaadje,
verkruimeld of fijngesneden
1 dessertlepel
rode wijn azijn
3 dessertlepels
olijfolie
Bereiding:
- Snij het vlees in blokjes. Plet ze een beetje en doe ze in een kom.
- Laat de saffraan 10 minuten weken in het hete water.
- Stamp alle droge ingrediënten in de vijzel tot een pasta. Nog lekkerder is wanneer je de venkel, komijn- en korianderzaadjes eerst roostert. Voeg de azijn en olie toe.
- Meng het kruidenmengsel door het vlees. Roer alles goed om met je handen zodat het vlees goed bedekt is. Zet minstens 2 uur weg in de ijskast.
- Rijg het vlees aan spiesjes en leg ze op de BBQ of hete grillplaat. Bak ze 2 minuten aan elke kant.
Van mij mocht het wel wat pittiger. Ik heb er wat chili bij gedaan.
Recept van Casa Moro
Geen opmerkingen:
Een reactie posten