zaterdag 9 november 2013

Kip van Ottolenghi met za'atar, sumac en citroen


Ingrediënten:
2 kippenpoten of 4 kippendijen
2 volle eetlepels za'atar*
1 volle eetlepel sumac
1.5 tl piment (all spice)
1 tl kaneel
2 rode uien, fijngesneden
1 citroen, dun gesneden
Zeezout en zwarte peper
1 el olijfolie
200 ml water of kippenbouillon
pijnboompitten

Voorbereiding:

Meng alle ingrediënten in een grote kom en leg de kip erin. Dek af en laat in de koelkast minstens 3 uur marineren, of een hele nacht.  

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  1. Leg de kip (vel  zijde naar boven) op een bakplaat of ovenschaal, samen met de marinade en bak in de oven gedurende ongeveer 45 minuten, tot het vel goudbruin en de kip gaar is. Laat rusten gedurende minstens 15 minuten.
  2. Bak de pijnboompitten in een klein beetje boter en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Strooi over de kip.

* za'atar in tegenwoordig ook in mijn buurtJumbo en bij AH verkrijgbaar in het assortiment van Jonnie Boer.

Was lekker.

Geen opmerkingen: