Ingrediënten:
6 gram met piment gevulde groene olijven,
fijngesneden
2 theelepels geraspte citroenschil
2 teentjes knoflook, geraspt
3 eetlepels gerookt paprikapoeder
1 eetlepel olijfolie
1 1/2 theelepels zeezout
1/4 theelepel zwarte peper, versgemalen
8
kippendijen met vel
750 gr aardappelen, in heel dunne plakjes
1 middelgrote gele ui, in heel dunne plakjes
Benodigd: braadslee met rooster, of bakplaat met rooster.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Het meeste werk zit in het uitbenen van de kippendijen of kipkarbonades. In de supermarkt liggen wel uitgebeende kipbraadsticks, maar daar is het vel vanaf gehaald, en het vel heb je juist nodig om de kip knapperig te maken en het vet ervan om de aardappels te garen. Als er te weinig vet afkomt, moet je er nog hier en daar een klontje boter toevoegen.
Was lekker. Recept van de Amerikaanse (televisie-)kok Alton Brown
Het meeste werk zit in het uitbenen van de kippendijen of kipkarbonades. In de supermarkt liggen wel uitgebeende kipbraadsticks, maar daar is het vel vanaf gehaald, en het vel heb je juist nodig om de kip knapperig te maken en het vet ervan om de aardappels te garen. Als er te weinig vet afkomt, moet je er nog hier en daar een klontje boter toevoegen.
- Meng de olijven, citroenschil en knoflook in een kleine kom. Zet opzij.
- Meng de gerookte paprika, olijfolie, 3/4 theelepel zout en peper tot een pasta in een grote kom.
- Leg de kippenbouten vel naar beneden. Met behulp van een keukenschaar, maak je een snee in de lengte van het bot om het te bloot te leggen en snij het vlees van het bot. Gooi het bot weg. Voeg de uitgebeende kippendijen bij de pasta en masseer ze goed in.
- Schaaf de aardappelen op een mandoline, zo dun mogelijk. Doe net zo met de uien. Schik de plakjes aardappel en ui in een gelijkmatige laag op een folie beklede braadslee met rekje en bestrooi met de resterende 3/4 theelepel zout.
- Neem ongeveer 2 eetlepels van de olijfolievulling en stop dit onder de huid van elk stuk kip. Schik de kippendijen, velkant naar boven, op het rek en zet het rek over de aardappelen en ui in de braadslee. Bak totdat het vel krokant is en de aardappelen gaar zijn, 55 tot 60 minuten. Als je de aardappelen krokant liever wilt, verwijder je het rek met de kip en en zet nog eens 5 tot 10 minuten terug in de oven. Dien meteen op.
Was lekker. Recept van de Amerikaanse (televisie-)kok Alton Brown
1 opmerking:
Lijkt me een prima idee. Hoe gaat dat in zijn werk?
Een reactie posten