maandag 11 november 2013

Italiaanse witte bonen met worstjes



Ingrediënten:
olijfolie om in te bakken
4 varkensworstjes
125g magere spekblokjes
4stengels bleekselderij
1 winterpeen
1 ui
2teentjes knoflook
800g witte bonen (Bonduel)
3takjes rozemarijn
200ml witte wijn
Salade:
125g rucola
3el olijfolie extra vergine
balsamicoazijn
1tl honing


Bereiding
  1. Verhit een scheut olijfolie in een pan.
  2. Bak de worstjes circa 7 minuten op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Voeg na 4 minuten de spekblokjes toe. Laat de worstjes en spekblokjes op een bord met keukenpapier uitlekken.
  3. Schil en snijd de bleekselderij en de winterpeen in gelijke stukjes. 
  4. Pel en snipper de ui.
  5. Voeg de bleekselderij, wortel en ui toe en bak circa 3 minuten op een laag vuur.
  6. Pel en snijd de knoflook. Voeg toe en bak nog circa 1 minuut mee.
  7. Laat de bonen uitlekken en voeg toe aan de braadpan. Schep de worstjes en de spekblokjes terug in de braadpan.
  8. Ris de takjes rozemarijn en voeg toe aan de braadpan.
  9. Schenk de wijn in de braadpan en verwarm het geheel circa 10 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met versgemalen peper.
  10. Dien op met een takje rozemarijn en besprenkel met olijfolie.

Salade
Meng in een kom de olijfolie extra vergine, balsamicoazijn, honing en een beetje zout en peper. Voeg de rucola toe en schep goed door. 

Recept van Roberta Pagnier.

Geen opmerkingen: