Een beetje zoet-zure tonijn. Wel lekker.
Ingrediënten:
4 plakken tonijn, niet al te dik
3 dl tomatensaus
1 ui
meel
witte wijnazijn
extra vergine olijfolie
suiker
zout en peper
- Leg de plakken tonijn in een schaal, giet er 1 kop water gemengd met dezelfde hoeveelheid witte wijnazijn over en laat het ongeveer een half uur marineren.
- Maak de tomatensaus: bak de fijngesneden ui in een beetje olijfolie aan, voeg de tomatensaus toe, wat zout en en peper en laat aan de kook komen. Voeg dan een 1/2 glas olijfolie toe en 1 el suiker en laat de saus kort inkoken.
- Laat de tonijn uitlekken, droog de plakken met keukenpapier en haal ze door de meel. Bak de plakken in een beetje olijfolie tot ze een kleurtje hebben.
- Leg daarna de vis in de tomatensaus en verwarm nog 10 minuten.
Recept uit La Cucina Siciliana in 1000 ricette.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten