Met dit weer heb je niet altijd zin in een frisse groene salade. Maar je wilt wel iets groens - dan is dit een alternatief. Roep iedereen aan tafel en dien de salade gelijk op voordat ie zompig wordt.
Ingrediënten
voor 4 personen:
2
middelgrote rode uien
8 plakken
pancetta of gerookte doorregen bacon
olijfolie
4 takjes
tijm
zeezout
handje
pijnboompitten
balsamicoazijn
Parmezaanse
kaas
Bereiding:
- Schil 2 middelgrote rode uien en snijd deze doormidden en deze helften vervolgens in kwarten, zodat elke ui in acht stukjes verdeeld is.
- Zet een koekenpan op het vuur en bak 8 plakken pancetta of gerookte doorregen bacon tot ze krokant zijn.
- Haal ze eruit, doe een paar flinke scheuten olijfolie in de pan en doe daar 4 takjes tijm, de uien en een flinke hand pijnboompitten met een snufje zout bij. Schud het om en bak het 5 minuten op een matige pit tot het gekarameliseerd en zoet is (niet zwart!). Doe de pancetta of bacon terug in de pan, schud het om.
- Gooi alles met vier flinke handenvol rucola, of andere lekkere sla, in een slakom. Besprenkel royaal met balsamicoazijn – dat vormt een natuurlijke dressing als het zich mengt met de olijfolie. Serveer het met wat geschaafde parmezaanse kaas eroverheen – daar kun je een aardappelschiller voor gebruiken.
2 opmerkingen:
Restje lardo colonnata gebruikt ?
Nee, die vind ik te lekker, die eet ik gewoon op warm gegrild brood en dan nog even onder de ovengrill.
Een reactie posten