Salmoriglio - sammurigghiu in het Siciliaans, is een typische Siciliaanse dressing van olijfolie, citroen, verse oregano en soms knoflook die vaak bij grillgerechten (vis, vlees, groenten) geserveerd wordt, maar bij nog veel meer gerechten past. Je kan het direct serveren, maar nog lekkerder is het om de smaken een dag te laten intrekken.
Ingrediënten
voor 4 personen:
4 plakken
zwaardvis of 2 grote
voor de
salmoriglio:
1/2 glas
olijfolie
2 citroenen,
uitgeperst
oregano
zout en peper
Bereiding:
- Giet de olie in een kom en voeg het gezeefde citroensap, een snuf zout, een mespunt peper en een beetje oregano toe. Kluts met een vork tot een homogene dressing.
- Leg de zwaardvis in de gloeiendhete grillpan. Als de plakken erg dik zijn gaar ze - nadat ze mooie bruine grillstrepen hebben - verder afgedekt met aluminium folie in een oven op 160 gr. Zo blijven ze mals.
- Dien de plakken zwaardvis op, overgoten met de salmoriglio.
Recept uit La Cucina Siciliana in 1000 Ricette.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten