De gedroogde tomaten en de olijven met het pepertje maken het saaie kalkoenvlees een stuk spannender.
Ingrediënten:
500 gr kalkoenfilet
2 sjalotten
15 groene olijven zonder pit
10 zwarte olijven
2 el extravergine olijfolie
1 takje rozemarijn
1 pepertje
5 gedroogde tomaatjes in olie
1/2 glas droge witte wijn
1/2 glas bouillon van een blokje
zout en peper
Bereiding:
- Snij de kalkoenfilet in dunne repen van ongeveer 6 cm lang.
- Pel de sjalotten en snij ze doormidden.
- Maak het 'soffritto': verwarm de olie met het pepertje in een koekenpan bak de sjalotten. Voeg na 5 minuten de grofgehakte groene olijven, de zwarte olijven en de gedroogde tomaten toe.
- Doe de reepjes kalkoen erbij en roerbak 3 minuten zodat de smaken opgenomen worden. Voeg zout en peper toe.
- Voeg de wijn toe en laat de wijn uitbruisen.
- Voeg de bouillon, het takje rozemarijn toe, zet het vuur lager en serveer na ongeveer 15 minuten.
Recept Straccetti di tacchino alle olive van Donna Moderna
Geen opmerkingen:
Een reactie posten