woensdag 30 december 2015

Kwartel met fruit en pecorino






Ingrediënten voor 4 personen:
8 kwartels (800 gr)
400 gr pruimen of stoofpeertjes
40 gr pecorino 
40 ml extravergine oijfolie
zout en peper

Bereiding:

  1. Snijd of knip de kwartels open en leg ze open als een boek. Sla ze lichtjes plat met een vleeshamer en snijd de bouten eraf.
  2. Ontpit de pruimen en snijd ze in vieren.
  3. Bak de stukken kwartel ca. 6 minuten op de huidkant in de olijfolie, draai ze om en bak ze ca. 4 minuten op de andere kant. Haal ze uit de koekenpan,
  4. Bak de pruimen ca. 1 minuut in het bakvocht van de kwartels. Schaaf de pecorino in dunne plakjes. Serveer de stukken kwartel met de pruimen of stoofpeertjes en de pecorino.
Geserveerd met extra wilde paddenstoelen.


Recept quaglie con prugne e pecorino uit La Cucina Italiana.

Geen opmerkingen: