zondag 13 december 2015

Pittige gerookte forelfilet in coolwrap blad



Met rauwe kool, lekker knapperig, maar rolt iets moeilijker.



De koolbladen rollen makkelijker als je ze eerst 20 seconden blancheert. 

De coolwrap is een platte witte kool met grote bladeren, hardstikke handig om te vullen of als alternatief voor wraps, lasagnevellen of rolletjes.

Deze heerlijke Zuidafrikaanse vissambal is ook heel lekker op een broodje gezond of sandwich van geroosterd brood met wat sla, tomaat, komkommer en lente-ui.

Als je de pepers, ui en knoflook in een keukenmachine hakt, is het zo gepiept.


Ingrediënten:
1 verse rode peper
1 verse groene peper
1 ui
1 teentje knoflook
100 ml zonnebloemolie
200 g gerookte forel of makreel
sap van ½ citroen


Bereiding:
  1. Snijd de pepers over de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Hak de pepers fijn. Snijd de ui en knoflook fijn. Of hak alles tegelijk in de keukenmachine.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en peper zachtjes 8 min.. Zet het vuur uit.
  3. Pluk de vis in kleine stukjes. Meng het pepermengsel met de vis. Breng op smaak met citroensap en peper en zout.

Recept Vissamabal Merijn Tol












Geen opmerkingen: