Ingrediënten:
600 gr rauwe bietjes, geschild en in stukken gesneden
4 el olijfolie
1 tl karwijzaad (kummel)
1 el donkerbruine suiker, plus wat extra
400 gr kleine aardappels, in net zo grote stukken gesneden als de bietjes
1 rode ui, flinterdun gesneden
schil en sap van 1 citroen
1 tl rode wijnazijn
50 gr rozijnen
peterselie
Bereiding:
Verwarm de oven op 200C/hetelucht 180C.
- Leg de stukken biet in een ovenschaal en meng met 2 el olie, karwijzaad en 1 el donkerbruine suiker. Bestrooi met zouten peper en rooster de bietjes 35-40 minuten tot ze zacht en gekarameliseerd zijn. Laat afkoelen.
- Breng ondertussen een pan water aan de kook en laat de stukjes aardappelen een minuut of 12 koken tot ze zacht zijn. Giet af en laat afkoelen.
- Doe de uiringen in een kommetje en giet er water over dat net van de kook is en laat 2 minuten staan. Giet af en leg de ui terug in het kommetje met een mespunt zout en het citroensap. Laat 20 minuten staan tot de ui lichtroze is.
- Giet het vocht van de uien af in een kommetje of pot en klop er de rode wijnazijn, een snuf bruine suiker en 2 lepels olijfolie door tot een lichtgebonden emulsie. Maak op smaak met zout en peper.
- Meng de afgekoelde bietjes en aardappels in grote schaal met de dressing, roer er de ui, citroenzest, rozijnen en peterselie door.
Smaakte prima.
Recept Delicious UK
Geen opmerkingen:
Een reactie posten