zondag 21 mei 2017

Bietjes, aardappel- en rode ui salade






Ingrediënten:
600 gr rauwe bietjes, geschild en in stukken gesneden
4 el olijfolie
1 tl karwijzaad (kummel)
1 el donkerbruine suiker, plus wat extra
400 gr kleine aardappels, in net zo grote stukken gesneden als de bietjes
1 rode ui, flinterdun gesneden
schil en sap van 1 citroen
1 tl rode wijnazijn
50 gr rozijnen
peterselie

Bereiding:
Verwarm de oven op 200C/hetelucht 180C.

  1. Leg de stukken biet in een ovenschaal en meng met 2 el olie, karwijzaad  en 1 el donkerbruine suiker. Bestrooi met zouten peper en rooster de bietjes 35-40 minuten tot ze zacht en gekarameliseerd zijn. Laat afkoelen.
  2. Breng ondertussen een pan water aan de kook en laat de stukjes aardappelen een minuut of 12 koken tot ze zacht zijn. Giet af en laat afkoelen.
  3. Doe de uiringen in een kommetje en giet er water over dat net van de kook is en laat 2 minuten staan. Giet af en leg de ui terug in het kommetje met een mespunt zout en het citroensap. Laat 20 minuten staan tot de ui lichtroze is.
  4. Giet het vocht van de uien af in een kommetje of pot en klop er de rode wijnazijn, een snuf bruine suiker en 2 lepels olijfolie door tot een lichtgebonden emulsie. Maak op smaak met zout en peper.
  5. Meng de afgekoelde bietjes en aardappels in grote schaal met de dressing, roer er de ui, citroenzest, rozijnen en peterselie door.
Smaakte prima.

Recept Delicious UK




Geen opmerkingen: