Ingrediënten:
4 (biologische varkens-) karbonades van 225 - 250 gr per stuk
275 ml droge vermouth
250 gr slagroom
3 tl Dijonmosterd
2-3 el kappertjes in het zout, goed afgespoeld
1 el olijfolie
Bereiding:
Verhit de oven voor tot 200C.
- Verhit de olie in een grote ovenvaste koekenpan (of twee kleinere pannen) op hoog vuur. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze in ca. 2 minuten per kant mooi goudbruin. Zet de pan met karbonades ca. 12 minuten in de oven.
- Schenk daarna de olie uit de pan. Leg de karbonades op een warme schaal, dek ze af met folie en houd warm.
- Schenk de vermouth in de pan. Kook al roerend tot de helft in, schraap ook de aanbaksels los en schenk de room erbij. Kook tot de saus de achterkant van de lepel bedekt.
- Haal de pan van het vuur en roer de mosterd en de kappertjes door de saus. De saus smaakt pittig, maar dat is lekker bij varkensvlees. Schep de saus over de karbonades en serveer ze.
Was lekker. Jammer dat de Nederlandse slagers meestal van die confectievarkens hebben maatje S met skinny karbonades.
Recept van Diana Henry
Geen opmerkingen:
Een reactie posten