15 cl slagroom of crème fraîche
3 tenen knoflook
2 kg mosselen
olijfolie
1/2 ui
peterselie
0,5 dl droge witte wijn of zo
peper
Bereiding:
De saus:
- Leg de ongepelde knoflooktenen in een steelpannetje en giet er de crème fraîche of slagroom over. Kook ze ongeveer op 15 min. op zacht vuur tot de knoflooktenen gekonfijt zijn. Haal de knoflooktenen eruit, verwijder het velletje, doe ze terug in de crème fraîche en mix het met de staafmixer.
De mosselen:
Maak ze schoon.
- Snij de ui heel fijn. Hak de peterselie.
- Verwarm een beetje olie in een een grote pan en bak de ui zachtjes. Voeg vervolgens de mosselen toe met de witte wijn. Doe de deksel op de pan tot de mosselen open zijn (ongeveer 5 minuten).
- Schep de mosselen uit de pan en bewaar het vocht.
- Giet het mosselvocht bij de crème fraîche en laat het enkele minuten inkoken. Proef en maak af op smaak. Giet de warme saus over de mosselen, meng.
Dien op in diepe borden en strooi er peterselie over.
Bereid volgens l'Atelier des Chefs.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten