maandag 29 oktober 2018

Pasta met Champignons en Pancetta


Pure pasta met champignons zonder room of tomatensaus.


Ingrediënten:
400 gr bucatini (dikke pasta)
1 teen knoflook
300 gr paddenstoelen naar keuze of een gedeelte gedroogde paddenstoelen
olijfolie
zout en peper
1 ui
200 gr. (niet gerookte) pancetta
peterselie
1 glas witte wijn

Bereiding:

  1. Week de gedroogde paddenstoelen in heet water. Maak de verse paddenstoelen schoon en snij ze in reepjes. 
  2. Snij de ui fijn en bak ze samen met de fijngehakte knoflook in een paar lepels olijfolie.
  3. Voeg de in blokjes of reepjes gesneden pancetta toe, laat 5 minuten zachtjes bakken.
  4. Voeg de paddenstoelen (en uitgelekte en gesneden geweekte paddenstoelen) toe en na enkele minuten de witte wijn. Laat verdampen. Draai het vuur lager, leg een deksel op de pan en kook tot de paddenstoelen zacht zijn, ongeveer 15/20 minuten.
  5. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking en roer ze door de paddenstoelen en pancetta.
  6. Maak af op zout en peper en bestrooi met peterselie.
  7. Serveer eventueel met geraspte Parmezaanse kaas.



Recept ButtalaPasta.it

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi, Ik wil je graag even bedanken voor je leuke blog, ik doe vaak inspiratie op en vind je korte en bondige schrijfstijl fijn! Mijn complimenten! Groet Nicolet

Jannie zei

Wat leuk om te horen. Dank je wel!