Wat doe je met pimientos de padrón, behalve er een lekker borrelhapje van te maken? Nigel Slater eet ze gewoon als groente.
Ingrediënten:
6 liefst plompe slagersworstjes of chorizoworstjes
250 gr Pimientos de Padrón
150 gr Kerstomaatjes
olijfolie of reuzel
Bereiding:
- Verwarm 4 el olijfolie of reuzel in een koekenpan met 6 dikke worstjes of chorizoworstjes (of ander formaat indien niet verkrijgbaar). Bak ze langzaam op middelhoog vuur, draai ze regelmatig om tot ze zo zoveel mogelijk gelijkmatig bruin zijn.
- Na 7 à 10 minuten, wanneer de worstjes net bruin beginnen te worden, schik je er 250 gram padrón pepers om heen. Zet de deksel schuin op de pan, draai het vlees en de pepers regelmatig. Dit is geen snel gerecht, het neemt ongeveer 30 minuten in beslag.
- Halverwege, na 15 minuten, doe je de tomaatjes erbij. Houd het vuur laag, de tomaten zullen knappen in de olijfolie; een heerlijke zoet-scherpe dressing voor de pepers.
The Guardian: Nigel Slater's midweek dinner
Hapjes met pimientos de padrón:
Gebakken pimientos de padrón met amandelen en met kaas en olijf
Grillpaprika's op vier manieren: gebakken, gegrild, met bacon en gevuld
Hapjes met pimientos de padrón:
Gebakken pimientos de padrón met amandelen en met kaas en olijf
Grillpaprika's op vier manieren: gebakken, gegrild, met bacon en gevuld
Geen opmerkingen:
Een reactie posten