Nigella zegt dat ze altijd een voorraadje gemengde zeevruchten in de vriezer heeft zodat ze altijd een snelle maaltijd achter de hand heeft. Verder heb je alleen een stuk lekker brood nodig om in de soep te dopen.
Ingrediënten voor 2 à 4 personen, of voor 6 als je het met pasta eet.
400 gram gemengde zeevruchten uit de diepvries
paar draadjes saffraan
250 ml kokend water
4 tl knoflook-olijfolie
6 lente-uitjes, fijn gesneden
1/2 tl gedroogde dragon
125 ml droge wit vermouth of droge witte wijn
Klein blikje van 227 gram tomatenblokjes (Bijv. de kleine blikjes van Mutti, of anders een half blik)
1 tl zeezout vlokken of anders 1/2 tl zeezout
peper
eventueel verse kruiden naar smaak.
Bereiding:
- Week de saffraandraadje in een kop of schaaltje en voeg er 250 ml net gekookt water op.
- Verhit op middelhoog vuur een scheutje knoflookolie in een brede pan met dikke bodem en bak de lente-uitjes en gedroogde dragon een paar minuten.
- Blus met de vermouth of witte wijn en laat aan de kook komen, voeg de saffraan met het water, gevolgd door de tomaten en laat het aan de kook komen. Voeg de helft van het zout toe.
- Draai het vuur hoog en vroeg de zeevruchten toe en laat weer aan de kook komen, draai het vuur tot middelhoog en laat ze in 3 of 4 minuten (of volgens de gebruiksaanwijzing) gaar worden.
- Maak op smaak met peper en voeg desgewenst de rest van het zout toe en strooi er eventueel nog wat kruiden uit voorraad over.
Als je meer tijd hebt, zou ik bij punt 3 de tomatensaus langer laten sudderen voor een intensere smaak.
1 opmerking:
Ik heb hetzelfde recept onlangs klaargemaakt, maar heb er van die risetti door gedaan (pasta in de vorm van rijstkorrels). Inderdaad altijd handig zo'n zakje zeefruit in de diepvries. Ik heb nog een restje en kijk uit naar een recept om ze op te maken.
Een reactie posten