Een typisch Spaans gerecht |
Ingrediënten:
2 flinke aardappelen
3 eieren
Dikke plak Serranoham of chorizo in stukjes gesneden
Bereiding:
- Schil en was de aardappelen en snij ze doormidden, daarna in stukken van ongeveer 1 cm dik.
- Aardappelen uit de pan halen, op een bord met keukenpapier leggen en zout erover strooien.
- Bak de Serranoham of chorizo even aan, en leg terzijde.
- Bak, of beter fituur, de eieren in hetzelfde vet. Voeg eventueel wat olijfolie toe. Niet te lang bakken, de dooiers moeten zacht blijven.
- Leg de eieren op een bord.
- Giet het vet weg, doe de aardappelen weer terug in de pan, leg voorzichtig met spaan de eieren erop en de ham. Maak de eieren kapot (vandaar huevos rotos - kapotte eieren), zodat het eigeel tussen de aardappelen loopt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten