maandag 24 januari 2011

Parelhoen in mandarijnensap




Het recept is nogal simpel maar heel lekker, boven verwachting.

Ingrediënten:
1 parelhoen (diepvries Lidl)
250 ml mandarijnensap ( 6 stuks)
1 mandarijn
olijfolie
bloem laurier
zout en peper
Bereiding:
  1. Als het een diepvriesbeest is, eerst tijdig in de koelkast laten ontdooien.
  2. Giet een ketel heet water over de parelhoen en dep hem droog.
  3. Snijd hem in stukken: poten eraf en in tweeën, vleugels eraf, rug en borst gescheiden, borst dwars in drieën gesneden, rug één keer doormidden.
  4. Doe bloem, peper en zout in een plastic zak en schud de stukken erdoor. Schud overtollig bloem eraf.
  5. Verhit de olie in een koekenpan (of twee koekenpannen - de stukken passen niet in één) en bak de parelhoen rondom goed bruin aan in ca. 5 minuten.
  6. Verwarm de oven voor op 150 gr.    
  7. Neem de stukken uit de pan en leg ze in een bakblik.
  8. Voeg het mandarijnensap, zout en peper, 2 laurierbladen toe.
  9. Was de mandarijn in goed warm water, snijd ze in stukjes en leg ze ertussen.
  10. Zet het blik afgedekt met aluminiumfolie ca. 70 min. in de oven. Haal het folie eraf en laat de stukken nog even bruin en het vel lekker knapperig worden. (Ik had eerst de oven wat hoger gezet en toen nog even de onder de grill ).
  11. Serveer de parelhoen met het braadvocht en de stukjes mandarijn.     
Recept uit La cucina Italiana: Faraona al succo di mandarino.                                                 

Geen opmerkingen: