donderdag 27 januari 2011

Wedge salad



Toen ik ooit in New York een dessert bestelde, vroeg ik een Iceberg salad. Ik dacht dat het berg ijs met vruchtensalade zou zijn. In Nederland was er toen nog geen ijsbergsla. Het was wel ijskoud en ik vond het ijs wel gek smaken en een rare combinatie met de sla. Hier het typisch jaren 60 ofzo recept uit Amerika.

Ingrediënten:
1 st. ijsbergsla
1 sjalotje
150 gram romige blauw schimmelkaas
250 ml karnemelk
125 ml zure room
2 eetlepels mayonaise
1 à 2 eetlepels witte wijnazijn
worcestersaus
Garnering:
 Uitgebakken plakje spek
Stukjes kleingesneden tomaat.

Bereiding:
  1. Doe de hele ijsbergsla in ijskoud water.
  2. Meng alle andere ingredienten in de foodprocessor.
  3. Schud de ijsbergsla droog en snijd in 'wedges': snij de sla in 4 parten en snij elk part dan weer doormidden, maar zo dat de bladeren bij het stronkje aan elkaar vast blijven zitten.
  4. Lepel er met een sauslepel de dressing over, zo dat het tussen de bladeren loopt.
  5. Garneer met verbrokkeld spek en de stukjes tomaat.
Schrik niet van de hoeveelheid saus.

Geen opmerkingen: