zondag 17 juli 2011

Courgette uit de oven



Ingrediënten:
1 courgette
2-3 rode uien, gepeld
3 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
2 teentjes knoflook, fijngesneden
12 zwarte (taggia) olijven
4 el olijfolie, citroensap

Bereiden:


Oven voorverwarmen op 200 ºC.
  1. Courgette en ui in dunne plakjes snijden. In ingevette ovenschaal courgette en ui om en om en dakpansgewijs in rijen rangschikken.
  2. Takjes tijm en rozemarijn in kleinere stukken knippen en tussen groenten steken.
  3. Knoflook en olijven erover verdelen.
  4. Olie en citroensap over groenten sprenkelen. Gerecht met zout en peper bestrooien en afgedekte schaal 10 minuten in de magnetron zetten.
  5. Deksel verwijderen en groenten nog 10 minuten in het midden van de oven onder de grill zetten.

Het oorspronkelijke recept van AH ’Courgetteschotel uit de oven’ moet geheel in 50 minuten in de oven bereid worden

Geen opmerkingen: