maandag 18 juli 2011

Salade met bloemkool ingelegd in azijn




Ingrediënten:
250 g bloemkool
250 g paprika (rood, geel, groen)
azijn
rozemarijn
laurier
olijfolie
zout
250 g gemengde sla
12 taggiasca-olijven.

Bereiding:
  1. Snijd de bloemkool in roosjes en de paprika in reepjes. Bestrooi de groenten met zout en laat ca. 3 uur rusten.
  2. Kook een ruime hoeveelheid gelijke delen water en azijn ca. 5 minuten met 1 el olie, een takje rozemarijn en 3 laurierblaadjes.
  3. Knijp overtollig vocht uit de groenten en kook ze ca. 3 minuten in het water met de azijn.
  4. Giet de groenten af, laat ze afkoelen en meng ze met de sla en de olijven.
  5. Breng de salade op smaak met olie en zout serveer.
Recept uit La Cucina Italiana

Geen opmerkingen: