Alette speziate |
Ingrediënten:
12 kippenvleugels (1,2 kg)
200 g sperziebonen
100 g griekse yoghurt
2 lente-uien
1 stengel bleekselderij
1 tomaat
1 wortel
foelie
kurkuma
kruidnagelpoeder
witte wijn
olijfolie
zout
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 gr
- Maak de sperziebonen schoon, kook ze ca 4 minuten en snijd ze in stukjes
- Snijd de tomaat in blokjes.
- Leg de kippenvleugels in een ovenschaal en bestrooi ze met kurkuma, foelie en kruidnagelpoeder.
- Schenk 1-2 olie over de kippenvleugels en masseer het vlees in.
- Bak de kippenvleugels ca. 10 minuten in de oven.
- Snijd de wortel en de bleekselderij in blokjes en de lente-ui in ringen. Voeg dit bij de kippenvleugels en meng goed.
- Draai de kippenvleugels om, schenk er een half glas wijn bij en bak ze ca. 15 min. verder in de oven.
- Voeg de sperziebonen, de yoghurt, 1 soeplepel (150 ml) water en wat zout toe, meng het geheel door elkaar en zet no ca. 5 minuten in de oven.
- Voeg de tomaat toe en meng het geheel doorelkaar. Breng op smaak met zout.
Ik was op het laatst de tomaat vergeten. Staat dus niet op de foto.
Recept uit La Cucina Italiana
Geen opmerkingen:
Een reactie posten