Ingrediënten:
Kipfilet
1 ei
Paneermeel cq panko
of voor low-carb: geraspte Parmezaan gemengd met amandelmeel
Rucolapesto:
Rucola
Parmezaanse kaas
Pecorino
Pijnboompitten of walnoten
Knoflook
Olijfolie
Zout
De basilicum in de tuin was helaas ter ziele gegaan, maar gelukkig had ik nog een rest Italiaanse rucola in de koelkast. In de winter is is dat ideaal om er pesto van te maken.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 gr.
- Sla de kipfilets zo plat mogelijk met bijv. een zware koekenpan of de platte kant van een keukenbijl tussen plastic folie, of gewoon in een plastic zak.
- Maak de pesto in de keukenmachine. Eerst alle harde ingrediënten malen, en op het laatst de rucola. Op smaak brengen met citroensap.
- De rucolapesto over de kipfilets uitstrijken en de kipfilets oprollen en vastzetten met prikkers.
- Maak 2 borden/kommen klaar: één met losgelopt ei en één met het paneermengsel.
- Rol de kiprolletjes eerst door het ei en daarna door het paneermengsel.
- Vet een ovenschaal in, leg de kiprolletjes erin en braad ze goudbruin in ongeveer 30 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten