Ik had zelf geen foto gemaakt omdat ik dacht dat het niet zo bijzonder zou zijn, maar ik vind het toch wel de moeite van het vermelden waard. Deze foto komt er aardig dicht bij.
Ingrediënten:
1 plak tonijn p.p.
3 rode paprika's
paar teentjes knoflook
1 blik hele tomaten, bijv. pomodori San Marzano
1 gehakt uitje
gedroogde pepertjes
rozemarijn
zwarte olijven zonder pit
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 gr.
- Snij de paprika's over de lengte door en maak ze schoon.
- Leg ze op aluminiumfolie en laat ongeveer 20 minuten garen tot het vel zwart is.
- Leg er gelijk een ingepakt bolletje of teentjes knoflook bij.
- Verwarm in een pannetje met deksel de olie op laag vuur en fruit hierin 15 min. zonder te kleuren de ui en de gedroogde pepertjes.
- Doe het blik tomaten erbij en maak ze met een houten lepel in grove stukken en breng aan de kook.
- Voeg de rozemarijn erbij en laat een halfuurtjes met deksel zachtjes koken, totdat het de gewenste dikte heeft.
- Geroosterde knoflook er doorheen roeren.
- Als de paprika's zwart geblakerd zijn, overdoen in een kom, folie of bord erop, wachten tot ze een beetje afgekoeld zijn. Vel verwijderen en de stukken paprika bij de tomatensaus doen.
- Gesneden zwarte olijven er doorheen roeren. Proeven op peper en zout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten