dinsdag 25 oktober 2011

Italiaanse worstjes in tomaten-basilicumsaus

Salsicce al sugo

Ingrediënten:
  •  4 venkel tijm worstjes van Mister Kitchen's
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 1 tl venkelzaad
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 pot tomaten-basilicumsaus (400 ml)
  • blaadjes basilicum
  • peper en zout
  • 150 ml water

Gelukkig zijn hier in de buurt nu ook de scharrelvlees worstjes van Mister Kitchen's verkrijgbaar.
Bereiding:
  1. Pel de ui en knoflook. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit een pan met olie en fruit de ui en de knoflook aan, bak de worsten mee en voeg de venkelzaadjes toe.
  3. Blus na 10 minuten af met de wijn en laat nog 5 minuten doorkoken.
  4. Voeg de tomatensaus toe. Scheur de basilicumblaadjes en voeg toe. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Voeg het water toe, roer goed door en kook gedurende 20 à 30 min. zacht door.
  6. Garneer met basilicumblaadjes.
Gegeten met witte bonen en Italiaanse rucola. Die is veel en veel lekkerder dan de rucola uit het plastic zakje van de supermarkt.

Het smaakte allemaal prima.

Voor minder koolhydraten had ik beter geen sugo maar gewoon tomaten uit blik kunnen nemen. Deze sugo (Lidl) heeft 6,2 KH p100 gram en tomaten uit blik van Gran Italia 2,6 KH per 100 gram.

3 opmerkingen:

Clementine zei

Toen je hier was had je een keer italiaanse worstjes ggekocht. Weet je nog waar je die gekocht had ? Ik zie ze nergens liggen.

Jannie zei

Ja, bij Carrefour. Het is trouwens lekker om venkelzaad mee te bakken.

Clementine zei

Ik heb daar gekeken, maar niet gevonden. Zal nog eens beter zoeken.