woensdag 15 februari 2012

Jamie Oliver's roerei

Nog nooit zo snel en makkelijk een roerei gemaakt
Als ik een roerei maakte, was het meestal in een steelpannetje met boter op laag vuur, of au bain marie en daarna nog extra boter erdoor. Maar dit is echt een uitvinding van Jamie: 'geen vulkaan ei van mijn schoonmoeder". Uit Jamie's great Britain.

Kluts 2 eieren
Verwarm een Tefal pan met een diam. van ca. 20cm
Giet het eistruif erin en haal direct de pan van het vuur!
Beweeg nu de pan zó, dat het rauwe eistruif de bodem raakt.

2 opmerkingen:

Clementine zei

Zo deed Julia Child het ook :
http://www.youtube.com/watch?v=LWmvfUKwBrg

Jannie zei

Ja inderdaad, maar ik dacht me te herinneren dat het vuur dan nog aan is, en dat het zelfs zo was, dat het voorste vuur ook aan was, zodat je wel snel moest zijn, om je arm niet te verbranden. Jamie haalt de pan helemaal van het vuur en loopt er gewoon mee rond.