Street food, comfortfood, ik weet niet waar het onder valt, maar heel erg lekker. Het is ook nog eens de 'signature' dish van David Chang van Momofuku, toprestaurant in New York.
Ingrediënten:
Lotusbroodje (bapao zonder vulling) van de toko, uit de vriezer.
Hoisin-saus
Warme plakken langzaam gegaard buikspek
In lengte reepjes gesneden lente-ui
Heel dun geschaafde plakjes komkommer
Eventueel hete chilisaus (Sriracha) naar smaak
Voor de zoetzure wortelsalade:
1 grote winterwortel
100 ml rijstazijn
50 gr suiker of low carb substituut
0,5 tl zout
Voorbereiding:
Schil en rasp de wortel in julienne reepjes (op de mandoline). Kook in een pan de azijn met de suiker en zout tot de suiker is opgelost. Schenk het over de wortel en laat minstens 2 uur intrekken
Bereiding:
Verwarm het lotusbroodje.
Besmeer met wat hoisin-saus
Leg daarop een warme plak buikspek.
Wat in reepjes gesneden lente-ui erop.
Paar schijfjes komkommer erop.
Besmeer met wat hoisin-saus
Leg daarop een warme plak buikspek.
Wat in reepjes gesneden lente-ui erop.
Paar schijfjes komkommer erop.
De ingelegde worteljulienne
Beetje chilisaus (sriracha) naar smaak erbij.
Het oorspronkelijke recept van Momofuku heeft geen wortelsalade maar ingelegde komkommerplakjes: gewoon 5 minuutjes in 1 el suiker en 1 tl zeezout gelegd.
Je kan het natuurlijk ook low carb maken |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten