Lekkere vismaaltijd van Chefkok Ottolenghi |
Ingrediënten:
2 el olijfolie
1 ui, gepeld en fijngehakt
2 grote wortels, geschild en in 1 cm dobbelstenen
150 g knolselderij, geschild en in 1 cm dobbelstenen
2 stengels bleekselderij, in stukjes van 1 cm
zout en zwarte peper
400 gram blik gehakte tomaten
400 ml visbouillon (mogelijk een beetje meer)
230 g gekookte kikkererwten
2 citroenen
600 g heilbotfilets of kabeljauw, in stukjes van 2 cm
Kruidenmengsel:
1 ½ theelepel venkelzaad
1 ½ tl gemalen komijn
1 ½ el harissa
Afwerking:
1 ui, gepeld en fijngehakt
2 grote wortels, geschild en in 1 cm dobbelstenen
150 g knolselderij, geschild en in 1 cm dobbelstenen
2 stengels bleekselderij, in stukjes van 1 cm
zout en zwarte peper
400 gram blik gehakte tomaten
400 ml visbouillon (mogelijk een beetje meer)
230 g gekookte kikkererwten
2 citroenen
600 g heilbotfilets of kabeljauw, in stukjes van 2 cm
Kruidenmengsel:
1 ½ theelepel venkelzaad
1 ½ tl gemalen komijn
1 ½ el harissa
Afwerking:
Bereiding:
- Verwarm driekwart van de olie in een ruime (hapjes)pan. Bak de ui op matig tot hoog vuur gedurende drie minuten.
- Voeg dan de rest van de groenten, een theelepel zout en veel zwarte peper toe. Zet het vuur een beetje hoger en bak de groenten 12 minuten zodat ze zacht worden en een beetje kleuren. Voeg indien nodig een beetje visbouillon toe, om aanbranden te voorkomen.
- Verhit ondertussen in een kleine koekenpan de rest van de olie, voeg de venkel, komijn en harissa, en bak 30-60 seconden.
- Schep de kruiden uit het koekenpannetje in de pan met de groenten en voeg ook de tomaten, 400 ml visbouillon en de kikkererwten toe. Schil met een dunschiller de schil van een halve citroen in lange repen en voeg deze toe aan de pan. Kook op een matig vuur gedurende zeven minuten, proeven en bijkruiden.
- Voeg de stukken vis toe - niet roeren, zodat ze niet breken - en op laag vuur vier minuten laten sudderen. Als de stoofpot erg dik is, voeg dan 100 ml of meer bouillon toe
Garnering:
Rasp de schil van de tweede citroen, roer de ricotta en voeg een snufje zout.
Serveer de vis in kommen met daarop een lepel citroen ricotta en peterselie.
Was lekker, heeft een 'diepe' smaak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten