zondag 12 februari 2012

Scrambled tofu voor ontbijt

Koolydraatarm ontbijt

Als je minder koolhydraten wilt eten, bestaat het ontbijt vaak uit eieren, kaas of ham. Dat gaat op een gegeven ogenblik wel vervelen. Dit tofu alternatief is zo gek nog niet. Janneke Vreugdenhil at het in een New Yorks ontbijttentje en gaf het recept door.
Voor 1 persoon:
1 eetlepel olijfolie
100 g tofu van de toko, in dobbelstenen
7 kerstomaatjes, gehalveerd
1 lenteuitje

Bereiding:
  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de tofu toe. Prak de tofu met een vork tot rulle kruimels. Laat 1 minuut bakken.
  2. Voeg de tomaatjes toe en bak ze 2 minuten mee terwijl je af en toe met een spatel over de bodem van de pan schraapt.
  3. Knip het lenteuitje erboven in ringetjes en bak alles nog 1 minuut. Maak de scrambled tofu op smaak met royaal zout en versgemalen peper. Serveer direct, eventueel met warme toast.

Geen opmerkingen: