Ingrediënten:
1 verpakking gekruide couscous
olijfolie
1 papiertje saffraan of spigol
1 schoongemaakte harder of andere stevige vis
4 el harissa
zout
2 uien
1 blikje tomatenpuree
1 el paprikapoeder
2 tl komijn
1.5 l water
4 vastkokende aardappels
1 bos worteltjes
1 kg wilde spinazie
2 bosjes peterselie
- Bereid de couscous zoals op de verpakking vermeld staat.
- Snij de vis in gewenste porties en marineer ze in twee derde van de harissa, een scheutje olie en zout.
- Pel en snijd de uien in halve ringen.
- Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui.
- Voeg de tomatenpuree, de rest van de harissa, paprikapoeder en komijn toe en bak kort mee.
- Voeg het water, saffraan, de helft van de peterselie en zout naar smaak toe en breng aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in partjes en snijd de worteltjes in de lengte doormidden.
- Voeg de aardappels en wortels toe en kook de groente in de bouillon in circa 10 minuten beetgaar.
- Hak de spinazie en peterselie grof, voeg toe aan de bouillon, en verdeel de vis over de spinazie. Stoom, met deksel op de pan, in circa 8 minuten op laag vuur gaar.
- Schep de warme couscous in een grote diepe schaal, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout. Verdeel de groente en een scheutje bouillon erover en leg de vis erop.
- Schenk de rest van de bouillon in een schaaltje en serveer bij de couscous.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten