maandag 19 maart 2012

Siciliaanse broccoli

Ingrediënten:
1 kg broccoli in roosjes en steel in plakjes
100 gr zwarte olijven, ontpit
50 gr Siciliaanse kaas caciocavollo piccante of anders Provolone
ui
ansjovis in zout
stevige rode wijn
olijfolie extravergine
zout

Bereiding:
  1. Stoom de broccoli enkele minuten.
  2. Ontdoe 5 à 6 zoute ansjovisjes van hun graat en ontzout ze.
  3. Snij de kaas in zeer dunne plakken.
  4. Snij de ui in flinterdunne ringen.
  5. Schenk 2 eetlepels olie in een aardenwerk schaal, leg er een laagje uiringen op, enkele olijven, enkele ansjovis filets, kaasplakken en een laag broccoli.
  6. Herhaal deze operatie tot de ingrediënten op zijn.
  7. Giet er een glas rode wijn over, een scheutje olijfolie en een beetje zout.
  8. Zet de schaal ongeveer 35 minuten in een oven op 200C, tot de wijn volledig verdampt is. Dek eventueel af met aluminiumfolie.
Was lekker. Recept uit La Cucina Italiana.

Geen opmerkingen: