Deze Marokkaanse wortelsalade is gebaseerd op een recept dat wij geleerd hebben op de kookcursus in Marrakech bij Gemma en Aisha van Souk Cuisine.
Ingrediënten:
500 gr wortels
1 à 2 knoflookteentjes, ongepeld
mespuntje paprikapoeder
mespuntje gemalen komijn
mespuntje kaneel
2 tl suiker of suikervervanger
platte peterselie, fijngehakt
en een vinaigrette van 1 el azijn en 1 el olijfolie
(Ik heb de sinaasappelsap/olijfolie/peper en zout vinaigrette gebruikt die ik over had van de Siciliaanse bloedsinaasappelsalade)
Eventueel: verse koriander, fijngehakt.
Bereiding:
- Schrap de wortels en snijd ze met de mandoline in wat dikkere plakjes.
- Kook ze in water met zout en knoflookteentjes gaar.
- Prak de knoflook fijn, zonder het velletje, en meng dit met de specerijen, suiker, peterselie, vinaigrette.
- Meng dit met de wortel.
Serveer koud.
Het was al een tijdje geleden dat ik het at, het smaakte me weer opperbest.
Souk Cuisine in Marrakech, Marokko |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten