Jamie Oliver's zalm met crispy vel |
Ingrediënten:
2 puntpaprika’s, gehalveerd, zonder zaadjes en in 2 cm reepjes gesneden
Een bosje lente-uitjes in 2 cm ringetjes
2 verse rode chilipepers, gehakt
1 kg zalmfilet, met vel
1 citroen
Venkelzaad
Crème fraîche of sour cream.
- Giet een paar scheuten olijfolie in een grote braadslee en leg er de groenten in.
- Leg de zalm op de groenten, sprenkel olijfolie over beide zijden van de zalm, rasp de citroenschil erover. Meng alles goed met de zalm, zodat de smaken erin trekken.
- Zet de slee met de zalm, huid naar boven, onder een voorverhitte grill even boven het midden van de oven en zet de timer op 14 minuten.
- Wanneer de 14 minuten om zijn, het rooster uit de oven nemen. Met behulp van een mes en je vingers, zorgvuldig de huid verwijderen en omgekeerd op de vis leggen. Strooi een snufje zout en het venkelzaad over het vel. Roer de groenten om, dan het rooster terug plaatsen onder de grill en nog eens 5 minuten grillen.
- Leg het vel apart. Breng de zalm op smaak met zout en peper. Leg er hier en daar een lepel crème fraîche of sour cream op.
- Grill alleen de huid nog eens 5 minuten, indien ze nog niet knapperig was. Laat de huid afkoelen en scheur ze in krokante ‘chips’. Garneer hiermee de zalm.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten